Tävlingar

Tävlingar av olika slag utgör en stor del av klubbens verksamhet. De stimulerar medlemmarnas aktivitet och ger möjlighet till personlig utveckling av kreativitet och fotografiskt kunnande. Tävlingar ger oss möjligheten att titta på många bilder. Både bra och dåliga bilder har något att ge och vi lär av varandras erfarenheter.

I klubben har vi för tillfället tre interna tävlingar KM digitalt, KM påsikt och Årets Bild. Tävlandet innehåller ett spänningsmoment som, om det uppfattas på rätt sätt, är positivt. Kom dock ihåg att tävlingar av detta slag inte är blodigt allvar, det är snarare en lek. 

Bedömningarna av "Årets bild", där flera olika juryer gör varsin rangordning, är ett bra exempel på hur subjektivt bildbedömandet kan vara.

Det förekommer också en rad andra fototävlingar under ett år. En del får vi som klubb kännedom om och vi informerar då om dessa. Tävlingar anordnas också av tidskrifter, dagstidningar och organisationer. Sprid gärna kännedom om dessa inom klubben. Vi deltar i Närke Bergslagsfoto där grannklubbarna är med, distriktstävlingen Mälardalsträffen och Riksförbundets tävlingar.

Aktuella motton Klubbmästerskap ->

Tävlingsregler ->

Resultat Klubbmästerskap->

© 2007-2009 FK Focus.